lördag 29 september 2012

Ögonblick

Vi har haft magsjukan på besök. Jag skriver haft, för jag hoppas den är på väg härifrån. Dom senaste dagarna, nästan en vecka, har varit fyllda med torkande, tvättande, klorinande. Sen ska man inte ha klorin på en tygfåtölj. Då bleks tyget. Det har varit dagar utan att jag träffat någon utanför familjen. Jag har mest haft mig själv att prata med. Tog fram en kartong med diverse papper som blivit ståendes i källaren. Alla grattishälsningar från vårt bröllop. När jag läste korten från andra sidan jorden blev det en påminnelse om vilka vi är. Mannen och jag. Aningens flummiga tankar, men dom fortsatte när jag tittade på Skavlan. Människor som presterar. Människor som åstadkommer. Vem är jag i detta? Vad vill jag med mitt liv? Stora frågor men samtidigt ligger allt i de små stegen. Jag tror inte på att skuldbelägga eller ge dåligt samvete. Jag tror man blir bäst när man blir lyft. Nu har jag just läst en krönika av den där Tomas Sjödin igen i Jag lutar åt Gud: "Tänk om boven i dramat är tanken på att livet först måste förändras om det man drömmer om ska bli möjligt? Barnen måste först växa upp, ekonomin bli en annan och åtskilliga projekt avslutas. Den bästa stunden ligger gömd i det vardagliga, den är en vacker fjäril som i ett ögonblick flyger in när fönstren till våra rum lämnas öppna."

torsdag 27 september 2012

Kusinkärlek





Där vi är nu

Svinkoppor. Luskamning. Magsjuka. Det är charmigt med barn. Och mina händer luktar klorin.

Tårtbitar

Födelsedagsveckan har passerat. Det blev tre tårtor. En rosa våningstårta, en kattårta och fisktårta. Allt enligt treåringens direktiv. I stort sett. Jag skrev ju lite om det där med tårtutsmyckandet. Jag har inget emot det. Inte alls. Det är bara så att det blivit en ganska stor grej nuförtin(å det där att jag kan känna pressen av det). Men det kanske inte behöver vara något fel i det. Känner till flera tårtkreatörer som skapar konstverk av sina tårtor. En blogg att gå in och inspireras av är Johannas tårtor. Så fina att man knappt vågar smaka, men jag antar dom är supergoda!

torsdag 20 september 2012

Treårsdagen

Vi väckte födelsedagsbarnet och gav honom hans paket i sängen. Han undrade om lillebror skulle få något av paketen. Vi bar ner barnen en trappa. Där brann elden i kaminen. Aron upptäckte med ett glädjepirr att bordet var kalasdukat. Han satte sig vid bordet och jag lyfte fram tårtan. Han hade önskat få en som liknande en katt. Trodde bara det var hittepå. Men han gav sig inte. Upprepade sitt önskemål flera gånger. Klart jag gjorde en sån tårta då. Han tyckte att tårtan var så fin att han inte ville äta den. Till slut fick den otålige lillebrodern en bit medan Aron fortsatte titta på sin tårta. Det blev en födelsedagsmorgon att stoppa i glada arkivet. Ibland blir det som
man tänkt sig. Till och med bättre.



tisdag 18 september 2012

Minst tre om dan!

Varför är dom så gnälliga? Jag vet att gnället slutar när jag ger dom en kram. Efterjobbetstunden. Så klokt på nåt sätt. Att inte ge sig förrän man fått den där närheten man behöver. Kramen. Mamma har sagt att man behöver tre kramar varje dag. I dagens samhälle kanske fler. Har du fått dina kramar idag?

söndag 16 september 2012

Tårtan

I veckan fyller Aron 3. Han kommer att fylla år typ hela veckan eftersom vi har x antal bjudningar. För mig har barndomens födelsedagar varit magiska. Nu vill jag överföra det på mina barn. Det ska få vara så där extra speciellt. Aron har fått sitta och bläddra i tårtböcker och peka på vilken tårta han vill ha. Det känns fint att han får välja. Eller är det fult att låta honom välja? För hur lätt är det? Visst råder det lite tårthysteri nu? Den ena tårtan ska överträffa den andra och jag hakar på tåget för jag vill ju vara en god mor. Sedan finns det dom här människorna som är tårtproffs och som lever på det, det är en annan femma. Nu pratar jag om du och jag. Jag tänker att det blir en hysteri när man i varenda lite stuga ska få till en tårta med sugarpaste och favoritfiguren. (Of course är detta bara ett slags avundsfriskinlägg. Jag kan inte det ni kan. Jag skulle vilja ha framförhållning och beställa alla dom där fina tårtgrejerna som finns att beställa). Vad bryr sig Aron egentligen om tårtan? Jo, nog skulle han trilla baklänges av lycka om jag gjort en Blixtentårta eller kanske en skuttande Tigger. I mitt huvud har jag gjort världens bästa tårta. I verkligheten bakar jag tårtbotten i sista stund. Dock fortfarande med ambitionen att det ska bli en våningstårta. För han pekade på en sån i en av böckerna. Nu har jag nästan bränt tårtbottnen på grund av att jag hänger vid datorn. Sån är jag. God natt!

fredag 7 september 2012

Om ni glömt hur dom ser ut


Jag vill inte att livet ska kännas som en kamp. Jag är en motståndare till slitet. Därför var denna eftermiddag fin. Att gå fram och tillbaka längs gatorna vid vårt hus och invänta pappan som var på väg hem från jobbet. Det behöver inte vara gnäll och gråt och tjat hela tiden. Det finns utrymme för plaskande i vattenpölar och provsmakning av rönnbär också.

torsdag 6 september 2012

Ett och ett halvt

1,5 år. Vaccination. Plåster på armen. Fick det uttömmande svaret "det gick jättebra", när jag sms:ade mannen om hur bvc-besöket hade gått. I måndags var lillkillen hos sjukgymnasten. Han har nästan perfekt (säkert inte korrekt uttryck) rörlighet och kan sluta ha dom där plåstren på halsen. Det var tur, för han verkades störa sig på dom nu på slutet. Den lille krabaten har börjat visa sin vilja och det är ju sunt. Bara det att det är så skönt med söta små barn som ler åt allt och inte bryr sig om vilken tröja man tar på dom på morgonen. Jag hoppas att det bara är små yttringar och att Elia fortsätter vara samarbetsvillig ett tag till. Det känns tillräckligt med ett litet barn som ska göra som han vill. Skickar genast en tanke till er tvillingföräldrar... Detta har varit en bra dag. Möte på jobbet i slutet av dagen. När vi kör rundan där alla uttrycker hur dom tycker att läget på jobbet är just nu, säger min kollega att han just fått sms att Bob Dylan ska släppa ny platta. Bara så där. Mitt i allt jobbprat så släpper han en sån kommentar. Jag tycker det är befriande att få ha sådana kollegor. Seriösa människor som vågar vara sig själva och som inte drunknar eller förblindas av arbetsbörda. Körde för att hämta barnen genom en solig stad. Fick in dom i bilen med bara lite gråt. Bullens till middag och till slut somnade dom. Nu ska jag samla ihop alla legorester på golvet. Gjorde förresten en klok sak imorse. Gav mig själv 30 minuters sovmorgon. Tror jag hann allt jag borde ändå. Eller kanske därför.

PS. Imorgon är det fredag!

tisdag 4 september 2012

CP-nätet

Vi är med i något som kallas Nätet. Ett samarbete mellan habilitering, förskolan och vi föräldrar. Idag träffades vi för att sätta upp ett mål. Under en sexveckorsperiod ska det tränas mot det målet. Innan vi bestämde vad som skulle vara målet, gick vi igenom ett häfte med massa punkter vi skulle svara på. Vad kan Aron och vad kan inte Aron. Jag känner mig rätt ödmjuk efter en sån träff. Särskilt i mötet med föräldrar på skolan. Min bästa fortbildning är nog att få gå igenom detta. Att sitta på andra sidan bordet. Se deras blickar, försöka tolka vad dom egentligen säger. Skjuta undan tankarna på att det är vi som gjort något fel. Idag när vi satt vid middagsbordet funderade jag på att säga upp mig som förälder. Själva middagen var väl inte så anmärkningsvärd. Elia åt för glatta livet, Aron satte sig på sin stol och började äta efter lite lirkande. Kanske är det tröttheten som kastar in såna tankar? Nu sitter jag mellan deras sängar i myslampans sken och ser hur dom sover. Och jag är glad att jag inte skickat in uppsägningsansökan.

måndag 3 september 2012

Regnrock

Papperstopp i kopiatorn tidig måndagsmorgon. När jag tagit mig iväg till jobbet för att hinna avverka lite måsten innan skolklockan ringer in. Åsså ska jag stå där och peta och dra ut skrynkliga papper. Också lärargöra. Förutom det är livet bra. Jag lär mig nya saker mest hela tiden. Att jag till exempel kan bli rörd av hårdrock. Bara en sån sak. Nu är det september. Kalasen väntar runt hörnet. Hoppas du också har det fint!
Related Posts with Thumbnails