lördag 28 juli 2012

Ett försök att förklara

Sommaren flyger fram. Försöker njuta av den tid som är kvar av min så kallade ledighet, för än är den ju inte slut! Sommaren har innehållit mycket. På samma gång känns det som att vi inte gjort någonting. Jag har än inte läst någon bok eller tagit ett dopp. Förutom i grannens pool, men jag vet inte om det räknas? Jag har spelat massa rumble och wordfeud, men det är ju liksom inte som att läsa. Har dock bläddrat igenom Godnatt, Alfons Åberg och Mamma Mu bygger koja x antal gånger. Något som jag däremot hunnit med är att prata med människor. Släkt och vänner jag sällan träffar. Det var den bästa resan. En kväll i Kavelmora, på en lunchrestaurang i Stockholm, en promenad i Barsele, på en filt i Vasaparken och så klart hemma i vårt uterum. Möten där man får tillfälle att berätta. När man uppdaterar varandra om livet. När man delar sånt man tänker på. När jag iakttar hur andra beter sig och reagerar. Då startas något inuti mig. Det där som gör att jag vill bli lite bättre än vad jag är idag. Främst för min närmsta familjs skull. Dom ska få det bästa.

tisdag 24 juli 2012

Sommarens höjdpunkter

21 juni faster. 23 juli moster. Den 23 juni, när jag färgsorterade böcker i bokhyllan som bäst  och lyssnade på Anjas sommarprat,fick jag veta att min syster gift sig i smyg. Kärlek! Vädret kan jag klaga på, men inte på att det varit händelselöst! Oj, vilken sommar! 

lördag 14 juli 2012

Den dära semestern




Vi har haft en rolig vecka på resande fot. Fina människor. Gott tilltugg. Nya upplevelser. Att semestra med småbarn ger inte tanken utrymme att sväva fritt så värst vidare mycket. Det som jag annars tycker hör ihop med ledighet. Drömma och visionera. Barnen tvingar en att vara här och nu. Det är också viktigt. Och kanske vilsamt på sitt sätt. Nu har vi landat hos mina föräldrar. Mannen har åkt hem för att jobba. Nån måste visst göra det med.

torsdag 12 juli 2012

måndag 2 juli 2012

Huvudet på skaft

Vi håller sjukgymnasterna rullande. Återbesök för lille E idag. Han har ju huvudet på sned. Han har en slags tejp över en muskel nedanför örat, eller faktiskt en på varje sida nu. Tejpen ska få honom att hålla huvudet rakt. Det är han och idrottstjärnorna som ägnar sig åt sånt. Tänk vad tejp kan göra. Lite Mc Gyver över alltihop. Vi får väl se om han har huvudet rakt när träden börjar avlövas så han ser längre från vårt köksfönster.*



*=boktiteln jag anspelar på finns säkert att köpa på Lappis som nu dragit igång här i krokarna.



Related Posts with Thumbnails