tisdag 31 augusti 2010

Sömnad på Söder

Mamma var på genomresa igår och hann göra en insats vid symaskinen. Inte helt otippat så hamnade även Aron vid symaskinen. Bådar gott för framtiden! Killen har för övrigt sovit sin första natt i sitt rum. Enda problemet var att jag i mörkret höll på gå in i väggen på återvägen från ett ge-nappen-besök. Min farmor och farfar hade såna där små lampor som man stoppade in i uttaget och som sedan gav ett svagt sken. Nattlampor. Kanske vore något.

söndag 29 augusti 2010

Dag 7

Söndag. Vi var på gudstjänst idag. Sonen hade inte sovit sin vanliga förmiddagssömn, men verkade på topp ändå. Hans röst var i alla fall på topp. Bara de höga tonerna. Jag, med lätt nostalgisk läggning, tror att han blev glad att äntligen vara i kyrkan igen. Sen tilltalas han ju av god akustik och mycket folk... När vi kom hem åt vi nyponsoppa och såg Roomservice. Eftersom Roomservicegänget inte hoppade ut genom tv-rutan, fick vi ta tag i vårt hem själva. Gardinstänger åkte upp i vardagsrummet och belysning fixades i sonens rum. Imorgon kommer nog min sykonsulent hit, så då ska symaskinen fram. Nu är mannen och köper hämtpizza och lånar nya filmer. Oj, vad mycket film vi ser. Så otroligt avkopplande det är. Imorgon är det måndag. För en sån som jag är det likadant som idag.

lördag 28 augusti 2010

Kartan


Den som söker han finner. Eller hon. I det här fallet var det nog han som fann. Och en vän som lyckades hitta en prislapp på kartan så vi fick den 100 kr billigare än vad säljaren först sagt. Den pryder sin plats kartan! Vill man se norra delen får man bege sig till Årsta.

Hemmet ur en elvamånaders killes perspektiv



Aron tycker om kameran. Han fick vara med och ta lite bilder från sin nivå. Så här ser det också ut hos oss.

Hänt hos oss


Framsteg har skett i veckan. Arons rum är nästan klart. Imorgon kan vi börja möblera det och lille pojken kan flytta in där! I hallen har vi satt upp hyllor i blivande garderoben. Ska fixa tyg som vi ska ha som draperi. En karta fyndades och pryder nu väggen bakom TV:n. Det festliga är att våra goda vänner också har en sådan karta, av samme man. Dom har norra delen, vi har mellersta. Vi har inköpt nya fönsterbrädor också och en är på plats. Så härligt med varje grej som närmar sig färdigt-stadiet! Jo, svärfar var här igår (och svärmor och dogsen) och drog rör och satte upp vårt nya element i sovrummet. Snart är vi redo för vintern!

onsdag 25 augusti 2010

Dunderdumt!

tycker jag det är att framföra sitt budskap genom att klanka ner på någon annans. Säg vad du tycker utan att kasta skit! Så de så! Snart är det val.

torsdag 19 augusti 2010

Surströmmingspremiär

Gott. Trevligt. Roligt. Jag har skrattat så mycket ikväll. Hur kommer det sig? Kanske för att jag fått omge mig med härliga människor som jag tycker så mycket om. Tack för ikväll! Sverige är lite för avlångt, annars hade jag röstat för en repris inom en mycket snar framtid.

PS 1. En eloge till hon som inte åt surströmming. Spred glädje med sina två papperstussar i näsan.
PS 2. Söte Aron fick smaka lite surströmming. Avvaktande reaktion, men han spottade inte ut den.
Nästa år är han kanske redo för en klämmacka.

onsdag 18 augusti 2010

Söderkis


Så här skrev min bror som status på facebook idag: "...hänger på Söder tillsammans med syrrans familj som nyligen köpt hus i hjärtat av Södermalm." Fyndigt av honom med tanke på att vår stadsdel heter så. Även om det inte är i Stockholm. Vi har haft en jättemysig dag. Satt länge på en bänk utanför Johan&Nyström och drack gokaffe. Aron hade koll på läget som vanligt. Onödigt att missa något. Kvällen fortsatte i mysets tecken. Besök hos en av de finaste jag känner. Stockholmsvisiten fortsätter i några dagar tid. Surströmmingspremiär imorgon!

tisdag 17 augusti 2010

Minnet...

Vi är som sagt på en semestertripp till storstan. Laddade batteriet till kameran och tömde minneskortet för att vara redo. När vi skulle fota flygsimulatorn i Gävle insåg vi (läs: mannen) att batteriet inte var i kameran utan hemma på skrivbordet. Tur vi har ögonen med oss ändå!

lördag 14 augusti 2010

Här, där och evigheten

Imorgon är det bara så att huvudstaden får besök av oss. I flera dagar. Först ska vi stanna till i Gävle och mannen ska låtsasflyga. Men än är vi kvar hemma. Ett stenkast från vårt hem ligger en kär anhörig. Tar snart sina sista andetag. Väldigt nära himlen. Sorgligt, men befriande för henne. Hon har länge längtat till himlen. Hur gör man ett bra avsked? Sonen gjorde det finaste till henne. Det har jag stoppat in i mitt hjärtas arkiv.

torsdag 12 augusti 2010

Popcorn ur mitt liv

När man river tapeter, slipar eller håller på med liknande tidsfördriv, ges tanken tid. Olika historiska bitar poppar upp. Samma sak när jag satt och rensade lite hallon igår som Aron fått av sin farmor. Delar med mig av två historiska popcorn:

Jag minns när jag var kanske i 10-års åldern. Jag hade fått följa med till tapetaffären för att välja tapeter till mitt rum. Det blev vita med färgstänk i, sådana som var vanliga under tidigt 90-tal. En dag när jag kom hem från skolan hade min pappa överraskat mig och tapetserat rummet. Vilken lycka! Kan än idag minnas känslan. Reflekterade över det nu, att den här upplevelsen inte är en självklarhet. Att få välja och att någon gör det lilla extra för en och bjuder på en överraskning.

Jag minns också en hallonplockning. Tror det var min mamma, mormor och mina syskon som var med. En vanlig dag i skogen liksom. När vi satte oss i bilen sa mormor att: "Jag är så glad så det bubblar inom mig." Även om jag kanske inte kommer att uppleva den glädjen av hallonplockning, nu ska man ju aldrig ska säga aldrig men, så är känslan och upplevelsen applicerbart i andra situationer. Släktdraget kan anas i den här mannens inlägg. Att njuta av det vackra som erbjuds i livet.

Det finns så många spår i mig, eller om man nu vill fortsätta kalla det popcorn. Så mycket som format och formar mig till den jag är och vad jag gör. Det känns så ansvarfullt också, vad det är som jag skickar vidare till min son. Jag har sagt det förut och jag säger det igen:
"Kunskap, glädje åsså lite tango"

onsdag 11 augusti 2010

Vilken upptäckt!


Vi skulle bara förbereda sonens rum för målning. När vi skruvat loss golvlisterna upptäckte vi att det ligger ett fint trägolv under klickgolvet. Kofoten åkte fram. Bedårande alltså! Roligt med sådana skatter.

Respekt!

Vi finns med på plats 10 under vår stad. Inte varje dag jag är omnämnd i Expressen. Men har man gått och investerat så har man.

fredag 6 augusti 2010

Climb every mountain

Vädret var på vår sida idag! Har gått en dagstur på fjället och trots svett och trött kropp, har jag njutit av den friska luften och vackra naturen. Uppför må vara ansträngande, men nerför höll på ta knäcken på mig. Benen ville inte gå. På grund av olika orsaker hamnade vår familj utanför gruppen där bland annat min jacka var. För att inte vindarna skulle förfrysa min kropp fick jag låna mannens jacka. Om nu någon undrar om jag valt fel storlek på jackan så vet ni nu anledningen. Kort efter att denna bild togs somnade Aron och började snarka. Fatta vilken merit! Snarka och fjällvandra samtidigt. Finns det någon klubb han kan vara med i?

torsdag 5 augusti 2010

Vind i seglen?


Vi har en båt. En lilltriss. En liten segelbåt. Hon heter Prinsessan. Idag sjösattes hon. Hon är så fin, så bra och så tyst. Ingen vind idag att tala om, men en hel del mygg. Några turer blev det dock, men vi får hoppas på mer vindfyllda dagar. Imorgon exempelvis kan det få vara en behaglig bris som håller borta flygfän av mindre önskat slag. Vi ska på en släktvandring till fjällen. En dagstur. Blir trevligt. Fjälluften är något speciellt. Precis som släkten. Bra att få en dos då och då.

onsdag 4 augusti 2010

Gå ut en sommarmorgon ljus...

Vi är hos mina föräldrar. Mannen och pappa fiskade igår och la ut nät, så till middag blev det abborrfiléer. Aron gungade en stund på morgonkvisten och hade koll på när näten hängdes upp. Mina skånska släktingar har anslutit idag, så husen är fulla. Kylskåpen också. Imorgon kommer Daniel och Vickan. Säkerhetspådraget är inte så stort som man skulle kunna tänka sig. Vakthunden är här iallafall. Det känns tryggt. Vad jag egentligen vill säga är att det är rätt sommarslappt. Precis som det ska vara. Det enda som fattas är att jag ska ta ett dopp. Det är ju ändå sommar.

söndag 1 augusti 2010

Vardagsfestrummet


Tapeterna på plats. Nu äter vi och ser film. Sen tar vi nya tag och slutför projektet. Som ni ser är inte den prickiga tapeten i köket uppe än. Tak ska bli vitt och några brädor också. Fast nu firar vi att semestern kommit på besök i vårt hem. Har varit och lånat tre filmer. Så regna på bara!
Related Posts with Thumbnails