torsdag 29 april 2010

Vintern rasar ut?


Idag har vi utlokaliserat lite förrådsgrejer till mannens föräldrar och lastat ett släp som ska till mina föräldrar ikväll. Ändå ser förrådet oförändrat ut. Det är inte svårt att samla på sig saker. Men "det är gött å finn" som vi brukar säga. Bara det att man ska ha plats för alla "gött å finn"-saker. Om vi köper ett hus har jag förväntningar på utrymme. Det är spännande tider just nu. Nästa vecka är vi kanske tillbaka på ruta 1 eller så har vi tagit oss ända till nummer 5. Dags att sätta fart. Ska packa och förbereda middag. Mina föräldrar och faster och dyker upp om ett tag. Efter det åker vi och släpet norrut. Om vi inte hörs innan, glad Valborg!

måndag 26 april 2010

Läsa bör man


Min man har jobbat på bra med sina studier vilket gör honom relativt ledig den här veckan. Passar mig utmärkt. Förmiddagen har jag ägnat åt studier medan han dammsugit, tvättat, fixat lunch, diskat, hängt med Aron (fast jag har lite svårt att inte hänga med honom också eftersom han är så söööööt) och annat krafs. Suveränt! Nu har mannen och Aron påbörjat en promenad till sin mamma/farmor. Jag ska ta svarta faran och cykla dit lite senare och äta middag. Arons tremening kommer också att vara där. Snart tre månader ung. Har ännu inte träffat honom. Nu ska jag utnyttja tiden till studier. Bäst att jag stänger ner det här fönstret och öppnar ett annat. Bara så ni vet så hörde jag på radio imorse att man ska köpa skor på eftermiddagen och inte direkt på morgonen. På morgonen har man större fötter. Kan ju vara bra att ta med sig i tanken när man planerar sin shoppingrunda. Nu ska Björk, Liberg och Frost få hålla mig sällskap. Glöm inte bort att läsa för små barn i er närhet! Det är superduperviktigt för deras språkliga utveckling. Så de så!

söndag 25 april 2010

En applåd till Marcus

Låt oss först börja med att ställa oss upp och utbringa ett HURRA för dagens namnsdagsbarn Marcus! Världens bäste Marcus har varit här i helgen och det har varit störtskönt! God mat, god dryck, god humor och goda samtal. Och fint väder. Nu tackar vi för den här veckan och siktar in oss på nästa. I veckan ska jag förhoppningsvis göra stora framsteg med mitt rapportskrivande. Vi ska tömma ett förråd och köra upp grejer till mina föräldrar. Fatta vad fiffigt att dom köpt ett extra hus så att vi kan få stuva undan smått och gott! Tack mamma och pappa! Till helgen kommer jag att få umgås med min faster som kommer flygandes ända ifrån sydligaste syd. För visst är väl askmolnet borta nu? Maj kommer att bli en riktig umgåsmånad med dessa släktingar. Om två veckor ska vi fatta mod och besöka landskapet som borde skaffa textremsa. Nej, jag skojar bara. Dialekter är fint! Det är jag som får skaffa mig en ordbok. Alternativt en textremsa. Jag snackar ganska bonnig norrländska. Kanske lika bra att prata engelska? Dags att avrunda denna dag. Amningen är över och det innebär att jag måste stiga upp på morgonen och fixa gröt till sonen. Nu funkar det inte att i halvt ovaket tillstånd lyfta honom till sängen och amma. Det börjar vara krävande nu. Kanske dags att boka in en spa-helg. Vad säger du syster?

lördag 24 april 2010

Trygghetstanka


I helgen har vi finbesök av min bror. Vi äter, dricker kaffe, ser Lyxfällan, spelar TP eller carca och pratar om allt och inget. Just nu sitter jag och väntar på middagen. Mannen och brorsan grillar kött och fixar annan manlig mat. Jag gjorde en snabb insats och arrangerade desserten. Chokladpudding. Kl 9 imorse undrade min bror om vi skulle ta och hitta på något. Då hade vi redan hunnit med långfrukost. Blev ett parti TP (som inte är färdigspelat än) i kombination med Melodikrysset innan vi åt plättar till lunch och begav oss in till city. Man kan hinna mycket när man stiger upp före 7. Jag skriver kan. Det är inte alla dagar som flitens lampa lyser. Igår kände jag dock inspiration. Kan bero på att jag har en universitetsrapport som borde skrivas. Istället ägnade jag mig åt lite allmänt fix. Rengjorde ugnen, försökte rengöra elementet i köket, ordnade med en kuddgrej till Arons stol, fäste tyget till köksoffelocket och flyttade alla spel till lådan i kökssoffan. Det är i sådana här lägen som det är helt perfekt om Aron väljer att sova flera timmar. Det gjorde han inte. Vet inte ens om han sov en timma. Han ville mest vara nära och bli buren. Det är bara så svårt att rengöra ett element och hålla i en bebis samtidigt. Eller fixa med ett sofflock. På något vis gick det vägen ändå. Aron är för det mesta nöjd. Den senaste tiden har han dock uttryck behov av extra närhet, inte velat somna (på en gång, som vi annars varit bortskämda med) och sådana där saker. En utvecklingsfas kanske. Läste ett fint ord här någonstans på nätet. Trygghetstanka. Att bebisar i den fasen behöver det. Fast, vem behöver inte det emellanåt?

onsdag 21 april 2010

Långsamt leder också någonstans

Mannen tyckte att gårdagens inlägg var lite spretigt. För att citera Lisa Nilsson: "flödet finns inte dääääär...". Det sista mannen sa innan han somnade var att planlösningen i huset vi kollade på igår var spretig. Spretig är alltså ett ganska användbart ord. Men jag håller med honom. För en gångs skull. Idag har vi varit på en husvisning till. Tar på krafterna att flytta in i ett nytt hus varje dag. I väntan på husvisningen ringde en kollega. Hon hade en ledig stund och när hon tänkte efter vad hon ville göra så var det att gå en promenad. Med mig! Jag som bara gick runt i lägenheten och funderade på vad jag skulle göra. Så perfekt! Blev en uppdateringspromenad i solen. Livet dundrar fram. I långsamt promenadtempo delade vi det. Hur kommer det sig att man blir vänner? Vissa vänskapsrelationer är så otippade. Jag skulle inte vilja vara utom dom.

tisdag 20 april 2010

Hitta hem

Idag drog vi till familjecentralen för att väga och mäta lillisen som idag blir 7 månader. Där träffade vi fina Naima och hennes mamma. En av personalen där satt verkligen och funderade och tog sig tid. Undrade vad Arons utslag kan bero på. Blev bestämt att han ska vara mjölkfri i 2 veckor för att sedan provoceras med mjölk. Då får vi se om mjölken är boven i dramat eller ej. Nu får han inte i sig så mycket mjölk i sin kost, så det känns inte som ett jätteprojekt att han ska vara mjölkfri. Vi har varit och kollat på husvisning idag. Många objekt ute i stan nu. Det är roligt att gå runt och kika. På tal om hus. Min bror och hans frus lägenhet i Umeå finns till försäljning. Nu är det dags att dricka aloe vera och sova. Ska besöka skolan imorgon och göra lite observationer. Har kommit igång med min rapport och det känns skönt. Fick förresten tillbaka min uppgift idag från universitetet. Bättre sent än aldrig.

måndag 19 april 2010

Okej eller?

Jag har väntat på ett brev. Ett svar från universitetet om uppgiften jag skickade in var okej eller inte. Började till slut tro att jag aldrig skickade in den. Även fast jag tycks minnas att jag postade den vid stationen. Hade jag bara inbillat mig? På biblioteket står det att jag lånat en bok som jag är nästan hundra, låt oss säga 99,9, på att jag lämnat igen. Eller har jag bara inbillat mig? Skickade ett mail idag till min lärare på universitetet. Hon skrev till svar att min uppgift visst kommit in och att den är skickad tillbaks till mig för länge sen. Märkligt. Hon skulle återkomma när hon kollat igenom vad dom skrivit om min uppgift. Läste svaret alldeles nyss. Väl godkänd. Nu är det bara den där boken som är ett mysterium. I övrigt lämnar livet inga frågor just nu. Vi låtsas det i alla fall.

söndag 18 april 2010

Trettioett

I huset bredvid mitt barndomshem bodde tant Rodhe och farbror Bertil. Det är den enda person som jag kallat "tant". Det känns fint på något vis. Tant Rodhe föddes den 18 april. Jag minns hur hon kom gåendes över till oss för att ge mig en ros på min födelsedag som också var hennes. Det finns även andra som fyller år idag. Till exempel en fin människa i Kavelmora. När jag nu lägger min trettioförsta födelsedag till handlingarna så är det med ett leende på läpparna. Jag känner mig glad och nöjd! Fina människor har idag avlöst varandra och jag har i stort sett suttit med kaffekoppen i handen hela dagen. Hela kyrkan reste sig upp och sjöng för mig under förmiddagens gudstjänst. Lite pinsamt, men jag hanterade det rätt bra tycker jag. Samma sak hände ifjol, men då var det på en italiensk restaurang. Nu har sista gästerna gått hem, men mer firande fortsätter nästa vecka. Det är ju inte varje år jag fyller trettioett!

lördag 17 april 2010

En silvrig dag


Nu blev väl inte resultatet som vi hade önskat, men trevligt hade vi ändå. Det är ansträngande att vara hejarklack också! Jag var helt slut på efter matchen. För er oinvigda så har vi idag följt SM-finalen för damer i innebandy mellan IKSU och Rönnby. Matchen direktsändes från Globen. Jag laddade och tog på mig guldlinnet. Aron lånade sin pappas IKSU-tröja. Stämningen var på topp! Två vänner kom, fikade och hejade. Nu blev det alltså bara silver till laget vi hejade på. Jag vet, det är inte så bara, men guld är ju guld liksom. Efter matchen blev det spontanmiddag med en annan vän. Har avslutat kvällen med en fin film och känner mig känslomässigt tilltufsad. Det är hälsosamt ibland. Är något annat på min kropp som känns också. Projekt avveckla amning pågår. Hoppas på en inte allt för utdragen process. Dags att sova nu. Imorgon är en annan dag.

fredag 16 april 2010

Som ett brev på posten



Jag blev så överraskad och så glad! Elräkning och lärartidning vet jag att man kan få med posten, men inte att det kunde dimpa ner en sachertårta. Vilka vänner jag har och vilken lunch det blev!

torsdag 15 april 2010

Täckbytardagen

Idag åker duntäcket ner till förrådet. Insåg att det är täckets fel att jag vaknar tidigt och har svårt att somna om. Varmt, varmt, varmt. Sonens innertäcke ryker också idag. För det borde väl betyda att han är rätt varm om pyjamasen är fuktig när jag lyfter upp honom på morgonen? När jag vet att blöjläckage inte är orsaken. Mannen gav upp det där med duntäcke för någon kväll sedan. Han hade lagt sig, steg upp igen och bytte duntäcket mot vårt gästtäcke. Då kom jag att tänka på ett roligt minne! Det som nu är gästtäcke var mitt täcke i många år. Jag fick det när jag fyllde 6 år. Hade jag alltså önskat mig ett täcke i present då? Intressant. När jag öppnade mitt stora paket på morgonen på min 6-års dag i mina föräldrars säng, blev jag så överlycklig av att se att det var ett polyduntäcke så jag kastade mig baklänges och slog ut med armarna. Råkade då landa med huvudet rakt i tårtan. För att förhindra att detta upprepades ställdes tårtan nere på golvet vid sängkanten. Min bror, som vid detta tillfälle var knapp 2 år, skulle ta sig ner från sängen av någon anledning. Han vänder sig om, hasar sig ner och lyckas kliva i tårtan. Snacka om kryddning på det bakverket! Hände det någon mer incident med tårtan? Minns inte. Täcket var i alla fall värt att slänga sig bakåt för. Med tanke på att det fortfarande, efter alla dessa år, fyller sin funktion. På söndag är det 25-års jubileum.

En liten tävling

Jag är med i en tävling hos macilia. Skynda dig så kanske du också har chansen!

onsdag 14 april 2010

Jag känner att det händer i luften





Det blir nog en bra sommar. Jag anar flera positiva vårtecken. Till exempel så ser jag redan tecken på liv i mina planteringar. Vi har planerat sommarläger och ätit bärpaj. Aron har ätit banan med balkongdörren öppen. Behöver jag säga mer? Jo, fåglarna har börjat kvittra också.

tisdag 13 april 2010

JAAA!!!

Igår blev IKSU klara för final i Globen på lördag! Yes! Hurra! Jippi! Det fanns en stjärna i publiken också. Finaste Ellen! Ser hur cool ut som helst. Vem kan tro att det är hennes första innebandymatch? Så här såg det ut när kusinen gjorde debut på innebandyarenan. Han var glad även om det inte syns på bilden. Igår var det lätt att vara glad. Seger!

Sweetchilisåshyllan

Dagen började med att jag vaknade av mannens väckarklocka kl. 5. Det är väl ändå lite smågemytligt att vara pendlande student? Liksom utnyttja dagen maximalt. Min väckarklocka ringde kl. 6. Eller ringde den? Någon gång i ovaket tillstånd stängde jag i alla fall av den och steg sedan upp på bestämd tid. Ni som följer bloggen vet vad tisdagar innebär för mig. Måste förresten fixa en Aronstol till cykeln, för nu är asfalten framme! När vi kom till Götas var det strömavbrott. Som tur var hade hon som jobbar där kokat kaffet innan, så frukosten avnjöts som vanligt. Men det var så tyst. Fatta hur mycket ljud vi har omkring oss hela tiden fastän vi inte tänker på det! Galet! Efter Götasfrukost trängdes vi med andra daglediga på Ica. Trängdes var en överdrift. Det var lagom med folk. Kanske den bästa tiden att handla mat på. Borde göra det oftare. Vid hyllan med sweetchilisås träffade jag en trevlig man i pensionärsålder. Bevisligen finns det fler än jag som står och velar mellan olika märken och storlekar på förpackningar. Den här mannen skulle också ha sweetchilisås. Vi var båda lite crazy och valde ett oprövat märke. Kanske skulle vi bestämt träff vid hyllan några veckor senare för att utvärdera vårt val? Dags att fixa lunch till sonen. Gäller att ladda nu! Eftermiddagen bjuder på både frisörbesök och husvisning!

söndag 11 april 2010

Slut och början

Blir en bild från mannens telefon eftersom jag av någon
anledning inte lyckas överföra en fin bild från kameran.



Detta började jag skriva igår vid 21.30:
Nu är mannen tillbaka från sin fjällvistelse med toppenväder, något jag unnar min käre make som annars tillbringar helgerna på Shell eller med min släkt. Typ. Toppenväder har det varit även här. Det har jag sett när jag tittat ut genom rutan. Har blivit några promenader i det härliga solskenet också. Idag pratade vi om påsken och planterade blomfrön på Äventyret (kyrkans söndagsskola). Eftermiddagen avnjöts på Jennys pappas balkong. Retrofika kallade han det. Trevligt var det och jag fick sitta och titta på mitt barndomshem och bli nostalgisk. Nu ska vi se Arga snickaren och äta chips. På tal om arg, vi tvättar ikväll och nu när mannen kom till tvättstugan hängde en arg lapp. Vem äger tvättiden? Mannen är och snackar med den berörde grannen. Han är mer modig än jag.
Detta fortsatte jag att skriva idag vid 07.51:
Det är bra att våga prata även om obekväma saker. Tvättgrejen löste sig. Det är något knas med bokningssystemet, så när grannen bokar ser det ut som att vi har bokat. Nu är det dags för en ny vecka. Den här veckan känns lite som Mount Blanc. Måste göra en del grejer, men egentligen är det på en överkomlig nivå så jag ska försöka att inte stressa upp mig. Någonting säger mig att veckan kommer att avslutas med tårta ändå.

lördag 10 april 2010

Du tillhör allt det där...


Idag är det lördag! Idag är jag glad! Hör i och för sig till vanligheten, men ändå. Har redan hunnit med två telefonsamtal med syster. I mitt tidiga vuxna liv hade vi det som lördagstradition, att ringa och prata med varandra på morgonen. Hon är en anledning till min glädje idag. Och många andra dagars glädje också. Blir glad av hennes röst. Även om mitt kaffe nu är halvkallt. Men det beror kanske främst på en annan källa till glädje. Han som håller på att somna i sin säng. Han som börjat äta gröt på morgonen och som börjat gråta av att behöva ligga på skötbordet. Han som fascineras av vatten och som gärna skulle vilja smaka på mitt halsband. Nu har jag tillfälle att hinna fixa lite. Får se om det blir av eller om jag sitter kvar här. Aron och jag ska på inflyttningsfika i eftermiddag hos hans farmormor/fars mormor/farmors mor/mors svärmormor. Snart är klockan 10. Kanske skulle försöka lösa melodikrysset?

fredag 9 april 2010

Lite solsken varje dag

Nu är det fredag och helg igen. Dagarna snurrar in i varandra och blir ett enda virrvarr, så jag tycker det kan vara svårt att skilja på vardag och helg. Kanske för att min nuvarande sysselsättning pågår var dag. Det spelar ingen roll om det är söndag eller tisdag. Morgon, middag eller natt. Min faster brukar uttrycka orden "vägra vardag" och det tycker jag är bra. Fredagsmys på måndag. Steken på onsdag. Ja, ni fattar konceptet antar jag. Låt varje dag få sin guldkant. Idag skulle jag och sonen iväg och äta middag med några vänner, men magsjuka kom emellan. Det blev en improviserad middag med mannen istället. Väldigt god och väldigt trevlig. Alla tre kände lugnet och njöt av maten(det var i alla fall så jag uppfattade situationen). Efter en trevlig middag kan det passa fint med någon form av underhållning. Den yngste i gänget kände ansvaret och drog igång en lek. Den så kallade tittut-leken som han tränat på med mormor. Han böjde ner huvudet och gömde det i sin tygbok, tittade sedan lite frågande på mig. Jag sa "tittut" och då brast sonen ut i ett hejdundrande skratt och vi föräldrar kunde inget annat än att haka på. Glädje när den är som bäst!

Kvällens innebandymatch behöver vi inte tala om (kom igen IKSU och vinn på måndag), men Solsidan var roligt även denna fredag. Jag har nyss planterat frön som ska utvecklas till blommor som förhoppningsvis ska klättra uppför vår spalje under sommarens soliga dagar. Om det inte hade varit för att mannen åkt till fjällen och tagit med sig kameran, så hade ni fått se bild på vilka fina planteringskrukor jag har. Nu ska jag tacka för mig och krypa till sängs. Förresten, varför säger man så? Krypa? Jaja, sov gott och dröm stort!

torsdag 8 april 2010

Safari på Blå vägen


Igår åkte vi hem efter härliga påskdagar hos mina föräldrar och farföräldrar. Det var jag, syster och våra två kids i en Volvo kombi. Helt plötsligt blev livet så här! Till och med en vovve finns med i bilden även om hon inte var med i bilen den här gången. Längs vägen fanns det strörenar*. Kom då att tänka på en rolig händelse som jag och syster yster var med om för några år sedan. Vi var troligtvis på väg samma sträcka som igår. Vid vägen ser vi några renar, typ kanske 5 stycken. Nästa bil vi möter blinkar vi åt för att varna för renarna som goda medtrafikanter som vi är. Den bilen blinkar tillbaks till oss och vi ser hur dom i bilen ler. Någon minut senare möts vi av en jätteflock med oräkneliga renar. Helt plötsligt kändes vår varning som en fis i rymden. Hur som haver. Igår fick vi oss ett gott skratt när vi tänkte på den där händelsen. Det var ju rent roligt! Den fina bilden är tagen när jag och mannen var på en fjällprommis. Jag gillar hur renarna ställde upp sig som ett luciatåg. Samtidigt vill jag också erkänna att jag var rädd att dom skulle attackera. Det gjorde dom inte.


*=renar som inte är i flock utan lite här och där.

onsdag 7 april 2010

...är att man fortfarande får önska sig presenter

Jag har ju tidigare skrivit om min favorit på dagen, frukosten. Gärna i kombination med en trevlig tidning. Min snälla syster är duktig på att förse mig med tidningar nu och då. Det uppskattas. Ibland är det dock tidningstorka. Kom på att jag snart fyller år. Kanske skulle önska mig en prenumeration på någon trevlig tidning? (hint, hint) Så kära familjemedlemmar, lägg tidningsbutiken.se på minnet. Kram på er!

tisdag 6 april 2010

I väntan på sommaren




Idag har jag gjort två saker som jag länge tänkt göra. Det första skedde när jag, mer eller mindre tvingad, ringde biblioteket för att fixa böcker åt min studerande syster. Bibliotekarien sa lite försynt att jag kan ju boka/beställa böcker via internet också. Men jag har ingen pinkod, sa jag. Då fick jag en. Det har jag länge tänkt att jag ska ordna. Nu är det gjort(eller "Nu är det hjort" som älgen sa när han just klivit upp ur älven och blivit ren). Bibliotek, vilken uppfinning! En stor favorit! Eftersom det är en mindre favorit att ringa samtal, så känns det bra att jag nu kan ordna mina ärenden via nätet. Allt var inte bättre förr. Det andra som jag tänkt göra och som skedde idag var att ta en skidtur på älven. Efter första stavtaget kände jag mig så uppfylld av mina nya skidor, de vackra vyerna och den härliga luften, att jag nästan kunde vända om och gå in igen. Men det gjorde jag inte. Åkte en stund och njöt. Det enkla är det stora. 30 minuter på älven.

måndag 5 april 2010

Sol, snö och socker


Egentligen kanske SMHI har spelat ut sin roll. Räcker att kolla facebook så vet jag hur väderleken ser ut kors och tvärs över vårt land. I alla fall skulle de bli molnigt vid två idag, så vi tänkte att vi skulle passa på att äta lunch ute i strålande sol och klarblå himmel innan molnen skulle invadera skyn. Molnen dröjde. Vi njöt. Diverse samtalsämnen avverkades. Pratade om sockerintag. Hur dåligt det är. Hur det finns i allt och överallt och att man kan bli beroende. Om man inte redan är det. Strax efter det skulle mamma gå in en sväng. Hon undrade om vi ville ha lite apelsin. Vi ville ha godis. Men ingen vågade riktigt erkänna det rådande sötsuget efter vår diskussion tidigare. Hur som. Några minuter senare satt vi där och åt påskgodis(vi åt faktiskt lite frukt också). Ägg på ägg på ägg. Och då började jag undra, varför finns det inget påskgodis med lakrits? Lakritsfyllda citronägg eller lakritsägg med mintöverdrag. Det tycker jag låter som en god idé. Påsken är över för detta år. Men dess budskap räcker hela året. Alla tiders.

lördag 3 april 2010

Påsk

Vi är hos mina föräldrar och tar det lugnt. Äter, sparkar, fikar, läser, äter, pratar, fikar...
Related Posts with Thumbnails