söndag 28 februari 2010

Tillsammans

Så är ännu en vecka nästan slut. Samma sak med OS. Jag som just börjat se. Har en ganska oplanerad tid just nu. Väntar ju på att bli moster. Då kan man inte hålla på och boka upp sig på saker. Kan hända när som helst nu. Så pirrigt! Nästan som att va gravid själv fast utan krämporna. Har haft trevliga besök här i helgen. Mamma, pappa, Jenna och grannarna. Det är lyx med fina relationer! Men det är inte lätt. Dagens predikan i kyrkan handlade om relationer. Så viktigt och så svårt. Jag och mannen tittade på varann och log. En mindre storm passerade genom vårt hem på morgonen, så predikan var klockren. Kändes som aktuell för oss. Nu är det kväll. Jag väntar på ett bröd som jag satt in i ugnen. Rödbetsbröd. Degen var chockrosa. Hoppas smaken blir en positiv upplevelse. Hemma råder lugnet. Frid!

lördag 27 februari 2010

Enkel matematik

Ledsen son + Alicia Keys på Spotify = Glad son

fredag 26 februari 2010

Drabbad av god gärning

Positivt överraskad! Idag när jag var på besök hos min vän Jenny hade jag lämnat barnvagnen utanför dörren under ett litet tak. Det snöade ganska mycket. När jag sedan skulle hem och gick nerr i trapphuset såg jag att barnvagnen stod innanför dörren. Någon vänlig själ hade förbarmat sig över den. Alla människor är inte dumma. Dagens sanning.

torsdag 25 februari 2010

Läs en bok

Idag var dagen som jag trodde var i måndags. Dagen då bokrean startade. Det blev två barnböcker (Mamma Mu och Gissa hur mycket jag tycker om dig), en kakbok och en bok till mannens kusin som fyllt 7 år. Böcker är bra! Jag tänkte på pojkar och flickor när jag gick bland borden med barnböcker. Ni vet, blått är killfärg och rosa tjejfärg. Tycker vissa. Blir lite liknande med böcker. Vilka får böcker som handlar om bilar, byggnationer och drakar? Till vem köper man prinsessboken med rosa lull-lull? En författare som tänkt till om detta är nog RiddarRakels författare. Har inte läst boken, men tilltalades dock av framsidan. Pojke eller flicka. Det är så mycket som påverkar. Även vilka böcker barnen får höra och läsa. Var därför på väg att köpa en barnbok som handlade om att städa. Borde inte sonen bli en städgubbe då?

Vuxenmat och barnmat

Har du sett programmet "Landet brunsås"? Såg det för första gången igår. Tyckte om det. Verklighetens allvar med en humoristisk presentation. Tänkvärt!

Dagens middag för familjens vuxna medlemmar hemma hos oss. En gryta med älgkött. Var extrapris på en kasse med rotfrukter så vi slog till. Rödbetor, kålrötter, rotselleri, lök, morötter. Rätt ner i grytan. Sonens mat i den vita iskubslådan. Potatismorotspalsternacksmix. Hoppas han tycker om det. Han fick lite banangröt(köpepulver) till middag idag. Blev alldeles röd runt munnen och det såg nästan ut som blåsor. Läskigt. Blir inte banangröt till middag imorgon.

onsdag 24 februari 2010

OS för nybörjare


Vi försöker undvika att Aron ska titta på TV. Ibland går det bra. I söndags var jag hos min syster och skulle slötitta på OS. Det var just reprisen av det där skidloppet för herrar där Johan Olsson hade sånt försprång och Hellner och vad han nu heter försökte dämpa farten på klungan för att öka Olssons försprång. Vet ni vilket lopp jag menar? Det var i alla fall spännande. Jag blev fast. La Aron på soffan vänd från TV:n. Jag stirrade in i TV:n som en galning och hojtade åt min syster att komma och titta. Per Elofsson var ju så tagen att han grät i slutet. Åter till Aron. Tror ni han låg kvar som jag lagt honom? Nix pix. Han hade vänt sig och låg och tittade på TV:n han med. Tanken var ju god åtminstone.

tisdag 23 februari 2010

Minus 36, av vilken anledning?

Hemma igen efter några störtsköna dagar i björkarnas stad. Fast kallt var det. Efter en promenad med Grace såg jag ut som att jag varit på expedition Nordpolen i 4,5 år. Vi har gjort så lite som möjligt och ändå fått mycket gjort. Intressant logik det där. Frukosten är helgens vinnare! En klar favorit! Helgens samtal har kretsat mycket kring förlossning. Inte så konstigt kanske. Snart, snart är det dags! Kom hem igår. Var ute på middag med en som fyllt 40. Trevlig kväll där tiden bara försvann! Vi möttes förresten på BB. Hennes yngste son är två dagar äldre än min lille son. På tal om min lille son. Han ska strax få stiga upp och äta. Tittade just till honom. Han är så söt att jag nästan bryter ihop när jag ser honom. Tacksam för att jag får uppleva detta! Dessutom klarade bilen besiktningen nu på morgonen.

lördag 20 februari 2010

Bror semla och syster bärpaj

Har haft två dagar på universitetet i veckan. Torsdag och fredag. Aron var med och fick VG av föreläsarna. Även om jag flera gånger tänkt hoppa av den här kursen, är jag glad att jag fortfarande går den. Stimulerande är ordet! Sov första nätterna här i Umeå hos lillebror. Han hade gjort semlor som stod och väntade på oss när vi anlände kl. 23.00 i onsdags. Vilken man! Igår åkte mannen hem igen för att jobba och Aron och jag åkte till syster yster där vi ska vara till på måndag. Innan mannen åkte var vi hos Hallmans och åt middag. Alltid trevligt! När jag och Aron återvände till syster gjorde hon en smarrig bärpaj lagom till Let´s dance. Vilken kvinna! Är så glad och tacksam över mina fina syskon! Och det förstås inte bara beroende av att dom gör semlor och paj...

måndag 15 februari 2010

Det är så hälsosamt och stärkande i fjällen




Detta har hänt. I fredags var vi på Götas. Älskade Götas! Vi som var där var Aron och hans föräldrar, hans farmor och farfar, hans fars mormor och hans mors farmor. Sen kom hans morfar förbi också. Vilket gäng va! I helgen har vi varit i Hemavan och planerat sommarens barnläger. En givande helg. Bodde i en stuga granne med centrumliften. Vackra vyer. Efter några dagars kollektivliv är det skönt att komma hem. Nu har jag surfat bort förmiddagen. Lunchdags för Aron och mig! En ny vecka ligger framför. Aloe vera, universitet, syskon och semlor. Det ni!

(Dessutom får mannen hämta ut en ny telefon. Snart är allt som vanligt igen.)

onsdag 10 februari 2010

Dags att sova kanske?

Började läsa en debatt här på nätet om sovmetoder för barn. Gick in på Anna Wahlgrens hemsida. Buffningar, solfjädrar och mat. Kollade vad fem minuters-metoden egentligen betyder. Blir alldeles matt. Hur många timmar sover egentligen Aron på ett dygn? Ska det vara mer schemalagda sovstunder? Ska han sluta använda napp nu? Jag satt faktiskt först med en post it-lapp och skrev ner lite. Funderade dock på hur det skulle passa in i vårt liv. Dagarna ser ju så olika ut. Vissa dagar, oftast hemma, blir sovstunderna långa och många, andra dagar, när vi är på vift, kortare och färre. Blir det inte stressigt med ett schema då? Jag har varit förälder i knappt 5 månader och är långt ifrån rutinerad. Klart jag kan känna mig liten. Klart man ska ta till sig av erfarenhet. Men hur mycket? Tror vi kör på "en nypa salt-metoden" alternativt "smörgåsbordet-metoden". Hittills känner jag mig nöjd. Aron sover gott. Än så länge. Det är tillräckligt just nu.

måndag 8 februari 2010

Nackdelen med att vara vuxen...


...är att mina syskon inte bor så nära. Tänk om vi nästan bodde grannar! Då kunde vi kila över till varandra och dricka kaffe eller något annat trevligt. Hann i alla fall träffa en i syskonskaran två gånger i helgen. Kaffe, spel, kniven mot strupen, middag och kaffe på fredag. Shellkorv på söndag. För övrigt är det många som tycker att männen på bilden är lika varandra. Lite tjatigt tycker jag. Men, jag kan ana i min sons blick att han och hans morbror kommer ha mycket skoj ihop. Vi får väl se om jag får rätt! Idolvarning?

lördag 6 februari 2010

Placering av god lukt


När man, som jag, har en bebis i famn eller i närheten av sig hela tiden, kan det kännas lite klurigt med parfymering. Alltså att spruta på halsen eller armleden kanske inte är det optimala. Vill ju inte att lille knatten ska få andnöd. Läste då tipset att man kan spruta parfymen i knävecket(!). Bra tips så länge man kommer ihåg det innan alla kläderna åkt på. Får bli en del av morgonrutinen. Tömma blåsan, parfymera i knävecket, på med linser och lite rouge. Fit for fight!

Polare, plankstek och prinsesstårta

Fotograf: morbror Lage

Började skriva ett inlägg för några timmar sedan, men fick då ett telefonsamtal. Blev bjuden till min väns pappa på plankstek och prinsesstårta. Vilken kväll! Inlägget fick vänta. Nu sitter jag här igen, mätt och glad. Hittills har helgen inneburit flera fina möten. Människor som satt spår hos mig. Vi träffas igen och förundras över livets utveckling. Vissa människor släpper aldrig taget. Det är bra.

PS. Är det rymdtema på Melodifestivalen?

torsdag 4 februari 2010

På morföräldrarnas begäran


En bild på Aron med sin favoritsysselsättning. Fjärilen är en hit att stoppa i munnen!

Kreativitet tycker jag är en mycket god egenskap. Blev glad i lördags när jag såg lille Rikard leka. Han hade varit och sett innebandy. Hittade en slags ryggkliarpinne och en ballong. Vips förvandlades det till innebandyklubba och boll. Lovely! Aron låg just på golvet och lekte med sitt babygym. Tanken är ju att han ska slå och försöka nå leksakerna som hänger där. Han siktade istället in sig på babygymets ben och skulle stoppa det i munnen. Försökte lyfta hela åbäket. Tror han klämde sig för det blev en liten panikgråt... Fick sitta i mitt knä en stund och lyssna på Alicia Keys och då blev det ett leende på läpparna istället.

onsdag 3 februari 2010

jag+datorn=mycket tid


Hade lite snålt om tid. Skulle baka en kaka till kvällens gäster innan middagen. Ville bara kolla mailen vilket brukar innefatta facebook, bloggar jag följer, gmail plus andra sidor jag snubblar in på. Tiden har en tendens att bara rusa iväg. Fick den här äggklockan i julklapp. Har ställt den vid datorn som en tidsbegränsningshjälp. Idag använde jag mig av den. Bestämde att jag fick sitta 10 minuter vid datorn. 10 minuter? Vad hinner man på det? Jag hann iallafall inte ens kolla igenom statusuppdateringarna på facebook. Kanske lika bra det. Kakan blev färdig i tid. Och mycket god.

måndag 1 februari 2010

Jag, en ko?


Igår kände jag "nu räcker det"! Det här med att amma är ju fantastiskt finurligt och praktiskt, men jag är inte riktigt bekväm med det. Det var lite strul och smärta i början, men sen har det funkat bra och Aron verkar mätt och nöjd. Maten är alltid med, lagom temperatur och gratis. Om man inte räknar med amningsskydd, amningsbehåar och amningstoppar då. Livsmedelsverket rekommenderar helamning tills barnet är 6 månader. Klart man kan sluta tidigare om man vill det. Jag har i alla fall siktat in mig på 6 månader. Men igår när jag kände mig så less, bestämde jag mig för att ta tag i det här med smakportioner. Idag fick Aron smaka lite potatismos. Hur mycket som tog sig vidare till magen vet jag inte, men nu är vi igång!

PS. För många av er är det säkert högst ointressant att läsa om mina amningsbestyr, men det utgör en stor del av min dag, så det struntar jag i!
Related Posts with Thumbnails