måndag 30 november 2009

söndag 29 november 2009

Harry Potter och saffransbullarna



Klockan närmar sig sängdags. Senare delen av kvällen har ägnats åt bullbak (kvinnan) och filmtittande (mannen). Alla parter nöjda. Och ja. Jag tycker att det är fint med prickar. Exempelvis vita prickar på röd bakgrund. Imorgon är det sista dagen i november. December here we come!

Första advent

och i kyrkan sjöng vi "Gå Sion...". Bra. Det är mitt enda krav på en första adventsgudstjänst.

Och för er intresserade kan nämnas att Aron dagen till ära har på sig en frack-body. Det är ju faktiskt både första advent och mosters födelsedag!

Nu ska vi knata till Furuvik och äta middag. Tänd ett ljus!

lördag 28 november 2009

På väg till julen 2



Vi lördagssoftar och lyssnar på julmusik. En liten stund. Inser att butikerna i den lilla staden vi bor i hinner stänga innan vi tagit oss ut. Tur att Ica har öppet längre. Första julklapparna inslagna. Dom ska åka tåg till Stockholm ikväll.

fredag 27 november 2009

Morgonsång

Idag är en helt ny dag
en dag som är bra att ha
när man kan andas, lukta, lyssna och se
Idag är en helt ny dag

Bjöd min son på den morgonsången idag. Han log. Alltid nåt!

Det är så det känns. Att idag är en helt ny dag, även om vi bär med oss igår och tänker på imorgon.

onsdag 25 november 2009

26 november

Imorgon är en annan dag. Helt klart. Åker till Övik i gryningen. Begravning.

Samtal med en tvåmånaders pärla

Igår gick vi takt, Aron och jag. Eller så är det så att jag hittat hans takt.

Vaknade och hörde att han gjorde lite gnälliga läten. Började prata med honom och då började han le och sprattla. Då smälter man ju! Så sött och fint och rart och alldeles, alldeles underbart! Kallas för övrigt protokonversation. Det har jag läst i min kurslitteratur. Att det är viktigt att det lilla barnet får känna sig som en kompetent samtalspartner. Nog om det. Sen flöt dagen på. Aron sov några timmar nu och då, jag fick gjort det jag hade tänkt. Nästan. Tvättade, studerade, duschade... Kände mig som en riktig housewife. Typ. När mannen kom hem efter fem stod middagen på bordet och ljusen var tända. Det var lugnt. Jag var lugn. Och Aron sov.

tisdag 24 november 2009

Julig pappadag

Igår hade mamma sin sista pappadag här. Får se till att arrangera fler dagar även om försäkringskassans dagar är slut! Singer Tradition åkte fram igen och mamma hjälpte oss med gardiner och annat smått och gott. Ett härligt rött juligt sken sprider sig nu i vardagsrummet.

Man behöver inte tvätta gardiner om dom inte är smutsiga. Det fick jag lära mig igår. Jag hade ändå tvättat julgardinerna som hängde i köket ifjol. Testade att hänga upp dom igen. Blev ingen hit. Dom hade krympt, så det såg riktigt mesigt ut. Så nu hänger dom gamla vanliga gardinerna i fönstret igen. Kan tilläggas att julgardinerna var ett halvareaprisetfynd från en viss butik här i stan.

Avslutade dagen med fjolårets glögg från dollar i sällskap med Simon och Tomas. Det ni!

söndag 22 november 2009

Aron växer

Jag började klaga för mannen på Arons kläder. Sa att en del plagg måste verkligen ha dålig passform, han får ju värsta urringningen i dom. Då sa mannen att plaggen är för små. Ojdå. Funkar det alltså så? Växer barn? Nu har Aron en storlek (eller nästan två storlekar, eftersom jag hållit fast vid pluttstorleken så länge) större. Och kläderna har en otroligt fin passform helt plötsligt. Inte klokt. Han börjar bli stor sonen!

onsdag 18 november 2009

På väg till julen



Igår hade mamma en pappadag igen och vi bakade pepparkakor(ta det där med "vi" med en nypa salt)! Den härliga doften hänger kvar än i lägenheten. Nu har vi god tillgång på pepparkakor, så verkar vi extra snälla så vet ni varför!

Bakade även en saffranskaka som vi skulle ta med till grannen igår. Använde saffran jag köpt i Bulgarien. Resultatet blev en god kaka. Sockerkaka.

söndag 15 november 2009

Mina varor

  • Nyskördade morötter
  • Havregryn
  • Kokosmjölk
  • Kräm
  • Block mörk/ljus
  • Vetetortillas

lördag 14 november 2009

Hur blev det så här?

Min mamma är pappaledig.
Min bror har vunnit guld i daminnebandy.

fredag 13 november 2009

Från hjärtat

Hade först bara tänkt ha en bild på en älg eller fågel istället för att skriva något. Det är så svårt att skriva. Blir lätt klumpigt.

Pratade med min syster igår om en person som jag tyckte uttryckte sig så fint i skrift. Hon är duktig på att skriva, sa jag. Hon skriver direkt från hjärtat, då blir det bra, sa min syster.

Vi förlorade en familjemedlem i veckan. Det är så fruktansvärt. Det gör så ont. Hur sätter man ord på sånt?

Är hos min bror och hans fru. På deras tv-bänk står ett glasdjur. Ett spår. Kärlek. Humor. Tro. Omtanke. Glädje.

måndag 9 november 2009

Låtsas lite

Om du var med i idol och skulle välja världens bästa låt som du skulle sjunga, vilken sång skulle du välja då?

(strunt samma i om du inte har en idolröst, det är oviktigt i sammanhanget)

Farsdagsfundering

Igår var mannens första farsdag som pappa. Det är ju som stort. I min uppväxtsfamilj har det alltid varit (vad jag kan minnas) tårta, paket och hela balettten. Klart farsdag (och morsdag!!) ska uppmärksammas! Men hur gör man när barnet som ska uppvakta pappsen bara är några veckor gammal och inte riktigt har förmågan att fixa paketet själv? Köpa värsta grejen? Strunta i det? Eller? Jag hade en överläggning i mitt hjärnkontor. Om försäkringskassan har lång handläggningstid, så är det inte i hästväg nära den tid tar för mitt hjärnkontor att fatta beslut. Anyway. Jag kom fram till att jag tycker att farsdag (och morsdag!!) är en dag då barn visar uppskattning för sin far och mor. På något sätt. Ribban får man sätta själv. Jag tycker inte att det är en dag då jag ska fixa överraskning åt min man och vice versa(varje dag får gärna innehålla en överraskning, men ni kanske ser poängen). Men, än så länge är Aron så liten att han behöver lite hjälp på traven. Så en liten gåva såg jag till att mannen, Arons pappa, fick. Och en tårta förstås. Nu är det ju ett bra tag tills det är morsdag, så då lär Aron kunna knåpa ihop något själv. Eventuellt.

onsdag 4 november 2009

Dagens sportprestation

Har skjutsat två framstående innebandyspelare till flyget idag. Dom ska och spela med landslaget i Finland. Alltså med Sveriges landslag. Fast i Finland. För Sverige. I tiden.

tisdag 3 november 2009

En tröst i natten

Min fina vän ligger ett år före i barnuppfostrans förtrollande värld. Är härligt att läsa hennes blogg och inse att saker och ting inte kommer att vara på samma sätt hela tiden. Vi lever i ständig förändring! Tack för det!

söndag 1 november 2009

Allsång

Sjung med:
Nu är det slut på helgen, det är dags för söndagsmyyyyyyyys!

(Ska bara diska först...)

Bara du slog en signal

Vi har sagt upp vår hemtelefon. Vi ringer mest med våra mobiler. Dom flesta som vill ha tag i oss ringer till våra mobiler. Min mamma visste inte ens att vi hade en hemtelefon.

Ändå ringer det någon gång per dag på hemtelefonen. Telefonförsäljare (och ibland mannens mormor). Ringde en försäljare alldeles nyss. Ville som tur var prata med mannen och han är på jobbet, så det bidde inget.

Men snart är det dags. Vi drar ut telefonen ur jacket. Frid!
Related Posts with Thumbnails